EEN GRIEZELIGE FRACTAL VOORSPELT EEN ENORME ALTCOIN SURGE, MAAR BITCOIN ZOU HET KUNNEN STOPPEN…

  • De afgelopen week zijn Bitcoin en Ethereum hoger geëxplodeerd, terwijl een meerderheid van de altcoins is ondergedompeld.
  • Alleen al op maandag, op de dag dat BTC in 24 uur met ongeveer 10% steeg, sprong de Bitcoin-dominantie met 2%.
  • Met altcoins die deze heropleving ondergaan na een sterke rally, hebben analisten zich afgevraagd wat de volgende stap is voor deze subgroep van de cryptocurrency markt.
  • Een fractale analyse door een handelaar voorspelt dat wat er daarna komt een rally is.
  • Bitcoin die periodes van verdere volatiliteit ondergaat, zou echter nog lagere altcoins kunnen sturen dan nu het geval is.

FRACTAL VOORSPELT EEN EXPLOSIEVE ALTCOIN BREAKOUT… BINNENKORT

Een fractal in termen van technische analyse is wanneer de koersactie van een actief zich herhaalt over verschillende tijdskaders en/of voor verschillende activa. Zoals Investopedia uitlegt:

„Hoewel de prijzen willekeurig lijken, creëren ze eigenlijk herhalende patronen en trends… Fractals verwijzen naar een terugkerend patroon dat zich voordoet te midden van grotere, meer chaotische koersbewegingen.“

Een cryptocentrische handelaar merkte onlangs op dat de altcoin-markt er structureel gezien bijna identiek uitziet aan de Bitcoin-markt in 2015. Dezelfde handelaar merkte ook op dat de altcoin-markt er de afgelopen twee jaar ook identiek aan zilver uitzag.

Mocht de altcoin-markt het pad volgen dat zilver en Bitcoin Billionaire in het verleden zijn ingeslagen, dan zal er binnenkort over de hele linie een explosieve doorbraak zijn in digitale activa.

De fractal voorspelt ook de start van een grotere altcoin rally die dit segment van de industrie zijn hoogtepunt van 2018 zal zien overtreffen.

BITCOIN-VOLATILITEIT ZOU ALTCOINS KUNNEN RUÏNEREN

Analisten zeggen dat de Bitcoin-volatiliteit de potentiële altcoins zou kunnen ruïneren. Nik Patel, de auteur van „An Altcoin Trader’s Handbook“, zei dat hij een waarschijnlijk scenario ziet waarin BTC zich zal blijven verzamelen tegen altcoins tot de $20.000 all-time high:

„Het zou me niet verbazen als ik nu de dominantie zou zien stijgen tot de top van de BTC-tijd (in afwachting van een bevestigde wekelijkse breakout boven de $10.600) > break $20.000 en alts een andere bodem vinden (zoals in november/dec 2016) > ze verzamelen tegelijkertijd zoals in maart-juni 2017.“

Dit werd herhaald door het hoofd van de technische analyse van Blockfyre, een crypto-onderzoeksbureau. Zoals de Bitcoinist al eerder zei:

„Als $BTC en $ETH gaan trillen. Ik zou voorzichtig zijn met het verlangen #ALTS. Vooral als dit het begin is van een nieuwe BTC-trend opwaarts. De meest waarschijnlijke uitkomst zou alt/btc-paarverhoudingen zijn die worden afgevoerd, terwijl BTC in dat scenario voorbij 10,5k is gegaan. Ik zou ook niet kijken om de 1ste zet te verbleken.“

Maar of de volatiliteit van Bitcoin altcoins op de lange termijn kan onderdrukken, valt nog te bezien.